Zakon o javnih zbiranjih s komentarjem

Avtor: Avtor komentarja: Mile Nunič, spec.

Vezava: trda ISBN: 978-961.247-192-7 Št. strani: 152 Leto izdaje: 2011

Z DDV: 42,00 
Brez DDV: 40,00 

Na zalogi

Z DDV: 42,00 
Brez DDV: 40,00 

Šifra: 900-658
Avtor: Avtor komentarja: Mile Nunič, spec.
Število strani: 152
Vezava: trda
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Ali se sprašujete, kaj morate storiti, če želite prirediti interno zabavo, družabni večer, razstavo hišnih ljubljenčkov, kolesarsko dirko ali drugo športno tekmovanje, proslavo ob občinskem prazniku, če hočete organizirati proslavo z ognjemetom, izpeljati protest pred objektom državnih organov, protestno zaporo ceste ipd. Zakon o javnih zbiranjih s komentarjem odgovarja tudi na ta vprašanja.

Državni zbor je maja 2011 sprejel novelo ZJZ-E Uradni list RS, št. 39/2011), ki prinaša dopolnitve zakona v zvezi z organizacijo in izvedbo javnih zbiranj na cesti. S to spremembo je področje javnih zbiranj celovito in sistemsko urejeno v enem zakonu.

Podroben komentar po členih celovito obravnava področje javnih zbiranj. Avtor odgovarja na vprašanja o načrtovanju in izvajanju nalog za zagotavljanje reda na prireditvenem prostoru, posebej pa obravnava varovanje športnih prireditev in prikazuje posebnosti pri varovanju prireditev v specifičnih okoljih, kot so diskoteke in nočni lokali. Podrobneje predstavlja pogoje za dopustnost omejevanja pravice do javnega zbiranja. Vključene so tudi sodne odločitve pristojnih organov in primerjave z zakoni nekaterih drugih držav EU.

Knjiga je namenjena najširšemu krogu oseb, ki želijo organizirati javno zbiranje (predstavnikom lokalnih skupnosti in pravnih oseb, društev, zvez in združenj ter posameznikom). Podroben komentar bo pomagal pri delu predstavnikom upravnih enot in policije, ki vodijo postopek za izdajo dovoljenja oziroma izvajajo prijave za javna zbiranja, pa tudi prekrškovnim organom, sodnikom, občinskim redarjem in varnostnikom.

Mile Nunič, spec.Mile Nunič, specialist javne uprave, se je 26 let poklicno ukvarjal s področjem javnega reda. V času nastajanja zakona o javnih zbiranjih je bil vodja Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi. Bil je član delovne skupine Ministrstva za notranje zadeve, ki je pripravila predlog Zakona o javnih zbiranjih. Poleg tega je sodeloval pri vseh spremembah tega zakona, nazadnje v letu 2011, s katero je področje javnih zbiranj v celoti zajeto v enem, sistemskem zakonu, saj so prireditve na cesti iz prometnega zakona prenesene v ta zakon. V obdobju od leta 1979 do leta 2006 si je nabral veliko teoretičnih in praktičnih izkušenj na področju organizacije javnih zbiranj ter zagotavljanja reda na javnih zbiranjih. Poleg koordinacije nalog policije in drugih odgovornih oseb za red na javnih zbiranjih je bil ožji član organizacijskega odbora za 6. evropsko prvenstvo v moškem rokometu v Sloveniji, odgovoren za vzdrževanje reda. Sodeloval je pri različnih usposabljanjih v okviru državne uprave in zunaj nje, je avtor strokovnih člankov s področja načrtovanja in varovanja javnih zbiranj.