Nepremičninsko pravo 2, zbirka predpisov

Avtor: Urednika in avtorja uvodnih pojasnil: dr. Matjaž Tratnik, dr. Renato Vrenčur

Vezava: mehka ISBN: 978-961-247-211-5 Št. strani: 1128 Leto izdaje: 2012

Z DDV: 64,00 
Brez DDV: 60,95 

Na zalogi

Z DDV: 64,00 
Brez DDV: 60,95 

Šifra: 900-675
Avtor: Urednika in avtorja uvodnih pojasnil: dr. Matjaž Tratnik, dr. Renato Vrenčur
Število strani: 1128
Vezava: mehka
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

V knjigi je zbranih 33 predpisov, ki urejajo nepremičnine (do 15. 2. 2012). Od sistemskih zakonov, kot sta Stvarnopravni zakonik in Zakon o zemljiški knjigi, do zakonov, ki urejajo prostorsko načrtovanje in graditev objektov, ter zakonov, ki določajo poseben status posameznih vrst nepremičnin (zlasti kmetij, zaščitenih kmetij, gozdov in voda). Zajeti sta tudi pomembna naravovarstvena zakonodaja in zakonodaja s področja varstva potrošnikov v zvezi z nakupom stanovanjskih površin in potrošniškimi krediti.

Knjiga vsebuje veljavna besedila zakonov, uradno prečiščeno besedilo, če je bilo izdano v Uradnem listu, sicer pa čistopis, ki je bil pripravljen v ta namen. Pred vsakim zakonom so navedeni podatki o datumu uveljavitve posameznega zakona in o vseh spremembah.

V uvodnih pojasnilih pred vsakim zakonom avtorja razlagata zgradbo zakona, namen zakonodajalca ter temeljna načela in ključne pojme. Pri vsakem zakonu je posebej obravnavan njegov vpliv na promet z nepremičninami. Dodan je seznam veljavnih podzakonskih aktov.

———————————————————————–
Vabimo vas, da postanete naročnik zbirke Nepremičninsko pravo in si pri vseh knjigah iz zbirke zagotovite 20-odstotni popust.
Posodobljene izdaje bodo izhajale enkrat na leto (razen v primeru, da ne bo večjih sprememb). Tako želimo zagotoviti, da boste imeli zmeraj pri roki veljavne predpise s svojega področja.

Naročnikom bomo knjige pošiljali sproti, brez posebnega naročila. Naročilo velja do preklica. Po izteku dveh let je mogoče naročilo pisno odpovedati.

dr. Matjaž TratnikDr. Matjaž Tratnik je redni profesor civilnega in gospodarskega prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Študiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in Pravni fakulteti Rijksuniversiteit Limburg v Maastrichtu, kjer je tudi magistriral in doktoriral. Kot univerzitetni učitelj je delal na Rijksuniversiteit Limburg, University of Aruba (Nizozemski Antili). Doma in v tujini je objavil več knjig in člankov s področja mednarodnega gospodarskega prava, prava Evropske unije in zlasti stvarnega prava.dr. Renato VrenčurDr. Renato Vrenčur je profesor na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je predavatelj pri predmetih Stvarno pravo in Nepremičninsko pravo. Je avtor številnih monografij ter člankov s področja zemljiškoknjižnega prava, stvarnega prava ter gospodarskega pogodbenega prava. Študij prava je končal na Pravni fakulteti v Mariboru, izpopolnjeval pa se je v Veliki Britaniji in Avstriji. Je podpredsednik pravniškega društva v Mariboru ter strokovni vodja Inštituta za nepremičninsko pravo Maribor.