Varnost

Izjava o varovanju zasebnosti
Vaši osebni podatki so za družbo LEXPERA d.o.o. zelo pomembni, zato jih varujemo s skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov) in drugo veljavno zakonodajo.

Zbiranje osebnih podatkov v spletni knjigarni
Med brskanjem po straneh spletne knjigarne vaših osebnih podatkov ne zbiramo. Za dostop do storitev spletne knjigarne (nakup knjige, prijava na seminar, naročilo na revije) nam posredujete osebne podatke, ki jih vpišete ob registraciji v spletni knjigarni ali ob prijavi na seminar.
Ko postanete registrirani uporabnik spletne knjigarne GV Založbe, nam posredujete osebne podatke:

 • ime in priimek, telefonsko številko, naslov e-pošte, naslov stalnega bivališča, drugi naslovi za dostavo.

Če želite uporabljati spletno knjigarno kot pravna oseba, zbiramo tudi podatke, ki se nanašajo na pravno osebo:

 • naziv pravne osebe,
 • naslov pravne osebe,
 • identifikacijsko številko za DDV, ali je zavezanec za DDV, pravne osebe.

Po prijavi v spletno knjigarno zbiramo podatke o vaši uporabi spletnih storitev (nakupi, shramba…).
Posebnih vrst osebnih podatkov, ki jih kot take definirajo Splošna uredba o varstvu podatkov in druga veljavna zakonodaja, ne zbiramo.

Piškotki
Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so shranjene nastavitve za spletno mesto, velikosti besedil, jezik itd. Imamo dve vrsti piškotkov: Piškotki prve osebe, torej spletne strani na kateri se nahajate in piškotki tretjih oseb, ki so nastavljeni iz drugih domen, ki imajo na spletni strani vključene različne vsebine (analize, družabna omrežja, oglasi,…).

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih kot so izbira jezika, zavihek na katerem se nahajate, velikost besedila itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno.
Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje (vaša odločitev o piškotkih, velikosti besedila, ipd.). Trajni piškotek se nastavi za določen čas. Po preteku nastavljenega obdobja se piškotek izbriše in morate ponovno ponoviti določene korake (ponovna potrditev o uporabi piškotkov, ponovna nastavitev velikosti besedila itd.).
Piškotki tretjih oseb se uporabljajo za razne spletne analize, spletna oglaševanja, družabna omrežja itd.

Onemogočenje piškotkov
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:
Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Namen obdelave
S potrditvijo vnesenih osebnih podatkov dovoljujete, da družba LEXPERA d.o.o. zbrane podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za naslednje namene:

 • izpolnjevanje pogodbenih obveznosti (naročila, prijave na seminarje in naročnine);
 • statistične obdelave;
 • segmentacijo strank in analize nakupnega obnašanja;
 • obveščanje strank o morebitnih napakah, popravkih in spremembah pri izdelkih in storitvah;
 • za izvedbo akcij neposrednega trženja: pošiljanje ponudb, promocijskega gradiva družbe LEXPERA d.o.o.;
 • pošiljanje nagradnih razpisov;
 • pošiljanje vabil na dogodke;
 • telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje.

Vaše osebne podatke bomo uporabili le za izpolnitev pogodbenih obveznosti do vas, če za to obstaja naš zakoniti interes, tj. ko ste pristali na obdelavo podatkov z uporabo naših storitev, ki jih zagotavljamo, in ko to zahteva zakon. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo dokler naše dejavnosti nesorazmerno ne kršijo vaše zasebnosti. Vaši osebni podatki se obdelujejo, ko obstaja naš zakoniti interes in želimo izpolniti vaša pričakovanja kot naša stranka, ne želimo, da bi zamudili nove prihajajoče dogodke in ponudbe iz pravnih področij ali želimo zagotoviti, da naše podjetje deluje kot družba za zagotavljanje celovitih pravnih informacij. Tudi za obdelavo podatkov, ki temelji na naših zakonitih interesih imate pravico do omejitve, kar pomeni, da boste morda zamudili nove ponudbe in dogodke ter ne boste obveščeni o drugih pravnih informacijah.

Družba LEXPERA d.o.o. ne bo posredovala ali prodala vaših osebnih podatkov tretjim osebam niti jih ne bo posredovala v tretje države. Uporabljali jih bomo za izvedbo nakupov in drugo potrebno komunikacijo ter pošiljanje informativnega gradiva družbe LEXPERA d.o.o..

Trajnost zbiranja podatkov LEXPERA d.o.o. obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na naslov e-knjigarna@gvzalozba.si. Ne glede na preklic bo družba LEXPERA d.o.o. podatke uporabljala za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

Način uporabe e-poštnega naslova
Vaš e-poštni naslov, ki ste ga sami posredovali, uporabljamo za občasna sporočila o naših novih izdelkih in storitvah, ter o ponudbah naših poslovnih partnerjev, ki vam jih pošiljamo v njihovem imenu.
Uporabnik lahko kadarkoli zahteva, da družba LEXPERA d.o.o. zbriše njegov e-poštni naslov iz evidence. Način odjave je opisan v vsakem sporočilu, ki ga pošljemo na vaš elektronski naslov. S seznama prejemnikov obvestil se lahko odjavite s spremembo nastavitev na strani GV Založbe/Moj račun.

Varstvo osebnih podatkov
Za varovanje vaših podatkov, ki jih sprejemamo prek spleta, smo uvedli različne ukrepe. Varne strani (Moj račun, Košarica) delujejo po tehnologiji »Secure Socket Layer (SSL)«. Do vaših podatkov lahko dostopate samo vi, z uporabniškim imenom in geslom. Tako preverjamo vašo identiteto in preprečujemo nepooblaščene dostope do vaših osebnih podatkov.

Zavarovanje zbirk osebnih podatkov v družbi LEXPERA d.o.o.
Prostori, kjer so nosilci osebnih podatkov, strojna in programska oprema, so varovani z organizacijskimi in tehničnimi ukrepi. Nepooblaščene osebe nimajo dostopa do osebnih podatkov.

Pravice posameznika
Družba LEXPERA d.o.o. na zahtevo (registriranega) uporabnika spletnega portala:

 • omogoči vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj; njihovo popravljanje, spreminjanje ali dodajanje;
 • posreduje izpis oziroma kopijo za prenos osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
 • osebne podatke izbriše ali omeji njihovo obdelavo.