Mala šola retorike

Lokacija: Hotel Slovenija, Portorož
Datum: 6. in 7. september 2022

 

Današnje komuniciranje je menda slábo: ne poslušamo, ne razumemo, ne znamo povedati, ne izvemo pravih podatkov, ne znamo javno nastopati … Vse to je res. A za temi posplošenimi sodbami se skriva pomanjkanje komunikacijskih veščin in tudi vrlin, o katerih med drugim govori Listina Evropske unije o temeljnih pravicah.

Delavnica holistične retorike je zasnovana kot zaporedje uvodov, vaj ter odgovorov in komentarjev na vprašanja in izjave udeleženk in udeležencev.

Z DDV: 512,40 
Brez DDV: 420,00 

Šifra: S22030
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

  • Današnje komuniciranje je menda slábo: ne poslušamo, ne razumemo, ne znamo povedati, ne izvemo pravih podatkov, ne znamo javno nastopati … Vse to je res. A za temi posplošenimi sodbami se skriva pomanjkanje komunikacijskih veščin in tudi vrlin, o katerih med drugim govori Listina Evropske unije o temeljnih pravicah.
  • Delavnica holistične retorike je zasnovana kot zaporedje uvodov, vaj ter odgovorov in komentarjev na vprašanja in izjave udeleženk in udeležencev.
  • Kaj kvalificira predavatelja za obravnavo odprtih vprašanj kakovosti današnjega komuniciranja? Bogdana Herman, profesorica slovanskih jezikov in književnosti, je bila med drugim deset let licencirana trenerka treninga Dala Carnegieja, najstarejšega komunikacijskega treninga na svetu. Vendar pa je že pred tem razvila svoje poti doseganja boljšega, prepričljivejšega komuniciranja. Poleg predavateljskega dela (tudi na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani) na njeno delo na področju komuniciranja vpliva močna izkušnja solističnih pevskih nastopov v skoraj 30 državah sveta. Marko Pavliha je pravnik s številnimi izkušnjami in preizkušnjami iz vodenja različnih pravnih postopkov, predavanj doma in v tujini, pa tudi vodenja pomembnega dela države. Pisec številnih knjig o pravu, pravnikih ter etiki in morali v zvezi s pravom se je naposled odprl preučevanju duhovnosti in tako sta oba povezana tudi z obema polovicama holistične retorike: s komuniciranjem s seboj in s komuniciranjem z drugimi.
  • Skupaj sta pri naši založbi v knjigo združila eseje, ki so izhajali v Pravni praksi. Knjiga Mala šola retorike je bila že ponatisnjena in jo imajo v mnogih knjižnicah, med drugim v knjižnici Sodišča EU v Luksemburgu.
  • Kaj boste pridobili na tej delavnici? Veliko odgovorov, na primer na vprašanje, kako izboljšati svoje komuniciranje, kako izboljšati različne odnose in kako biti bolj prepričljiv. In nove veščine. In – kako mirno in odločno komunicirati tudi takrat, ko ne bi uspelo nikomur drugemu.

 

Kotizacija

Kotizacija vključuje gradivo in znaša 420,00 EUR + DDV. Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja. Kotizacija vključuje tudi kosilo in osvežilne pijače med odmori. Potrdilo o udeležbi boste lahko prevzeli pri recepciji srečanja.

 

Plačilo

Po prejemu prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku na IBAN Lexpera d. o. o., odprt pri Addiko Bank, d. d., številka: SI56 3300 0000 1619 988. Sklicna številka bo navedena na računu.

 

Odjave

Odjava od dogodka mora biti poslana po elektronski pošti ali faksu, najpozneje tri dni pred začetkom dogodka. Če je odjava poslana dva dneva pred dogodkom, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 30 % kotizacije. V primeru odjave na zadnji dan pred dogodkom ali v primeru neudeležbe nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 100 % kotizacije.

 

Prenočišče

1. Hotel Slovenija ***** (dvoposteljna soba za eno osebo 130€, dvoposteljna soba 170€)

2. Grand Hotel Portorož **** (dvoposteljna soba za eno osebo 120€, dvoposteljna soba 160€)

3. LifeClass Hoteli **** (GH Portorož standard sobe, Riviera, Apollo, Neptun, Mirna) (dvoposteljna soba za eno osebo 110€, dvoposteljna soba 150€)

Doplačilo: turistična taksa (na osebo/dan) 2,50 EUR in prijavnina 1,50 EUR.

 

Cena vključuje:

– nočitev s samopostrežnim zajtrkom

– kopanje v bazenih s termalno in morsko vodo

Več informacij o nočitvah: booking@lifeclass.net oziroma telefon: +386 5 692 9001.

 

Rezervacije

Udeleženci namestitev lahko rezervirajo po mailu ali faxu, pri rezervaciji naj navedejo ime dogodka. Kontaktni podatki oddelka rezervacij so sledeči:

Istrabenz Turizem d.d.
Obala 33
SI-6320 Portorož

tel. +386 5 692 9001
fax. + 386 5 692 9055
e-mail: booking@lifeclass.net

 

Informacije

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

Torek, 6. september

Bogdana Herman, prof.
9.30–10.00 sprejem udeležencev

10.00–11.20 Komuniciranje v nemirnih časih: geometrijsko-kemični uvod v holistično retoriko
11.00–11.45 Delavnica v skupinah: vpliv izkušenj, predsodkov in vrlin na komunikacijske veščine
11.45–12.30 Delavnica v skupinah: komuniciranje z zahtevnim sogovornikom; večna težava: nespodbudni notranji monolog in
nezavedno neverbalno komuniciranje

12.30–14.00 kosilo

14.00–15.20 Prepričljiv javni nastop je zmeraj vrhunski – teorija in praksa (vaje); SWOT-analiza v retoriki
15.30–17.00 Prezenca, samopredstavitev, predstavitev drugega, predstavitev projekta … (vaje)
17.00–18.00 Individualna obravnava (p)osebnih komunikacijskih problemov na željo udeleženk in udeležencev*

Sreda, 7. september

Bogdana Herman, prof. in prof. dr. Marko Pavliha
9.00–9.50 Pohvala, kritika, drugačno mnenje, vodstveno komuniciranje … – sprejemljivost je zakon (vaje z razlago)
10.00–10.50 Retorični vrt: čustvena in socialna inteligenca, miselne veščine, pozornost, opazovanje, poslušanje, empatija,
dostojanstvo (vaje z razlago)
11.00–12.00 Pravo je Človek – raznovrstne izkušnje pravnika
12.10–13.00 Užitki javnega nastopa: znanje, stik s poslušalci, premagovanje objektivnih in subjektivnih motenj in težav
13.00–14.00 Individualna obravnava (p)osebnih komunikacijskih problemov na željo udeleženk in udeležencev*

* Prosimo vas, da nas vnaprej obvestite, ali bi se želeli udeležiti delavnic z individualno obravnavo.

Bogdana Herman ima tri življenjske cilje: prispevati k sprejemljivejšemu komuniciranju, k ohranjanju in razvoju slovenskega knjižnega jezika in narečij ter k umeščanju najstarejših slovenskih ljudskih pesmi med izvire najboljšega, kar premore sodobna slovenska umetnost. Njen celostni, holistični pogled na retoriko povečuje bralčevo senzibilnost tudi za včasih komaj opazne, a najpomembnejše plasti sporočanja in sprejemanja besednih in nebesednih sporočil. Krepi pa tudi njegovo samozavest in odgovornost. Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je 17 let poučevala retoriko kot izbirni predmet.

Dr. Marko Pavliha se je po doktoratu na prestižni kanadski pravni fakulteti McGill kalil v odvetništvu, gospodarstvu, politiki, akademski sferi in kulturi. Med drugim je bil menedžer, minister za promet, podpredsednik državnega zbora, poslanec, univerzitetni in fakultetni senator, prodekan, član sodnega sveta in predsednik ter član številnih domačih in tujih strokovnih organizacij. Je redni profesor prava na matični Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in dolgoletni gostujoči profesor ter guverner na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti. Je eden najvplivnejših slovenskih pravnikov in (so)avtor desetin znanstvenih, strokovnih in poljudnih knjig, razprav in esejev, za katere je bil večkrat tudi nagrajen.