Kreditne pogodbe v švicarskih frankih

Avtor: dr. Damjan Možina

 

V knjigi je predstavljen avtorjev pogled na vprašanje veljavnosti potrošniških kreditnih pogodb v švicarskih frankih z vidika slovenskega prava in prava EU.

Z DDV: 31,20 
Brez DDV: 29,71 

Na zalogi

Z DDV: 31,20 
Brez DDV: 29,71 

Šifra: 900-849
Avtor: dr. Damjan Možina
Vrsta artikla: knjiga
Kategoriji: ,

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Tudi v Sloveniji so se v prejšnjem desetletju precej uveljavili krediti v švicarskih frankih oziroma krediti, vezani na to valuto. Kreditojemalci so se zanje odločali predvsem zaradi nižje obrestne mere. Ko so v evrskem območju začeli odmevati učinki svetovne gospodarske in finančne krize, se je vrednost franka v razmerju do evra povečala, s tem pa so se povečale evrske obveznosti kreditojemalcev glede vračanja kredita. Avtor v knjigi preučuje vprašanje veljavnosti kreditnih pogodb v frankih, zlasti z vidika, ali so bili kreditojemalci ob sklenitvi pogodbe ustrezno seznanjeni s tveganjem, ki ga prevzemajo. Na vprašanje veljavnosti odgovarja predvsem z vidika prava potrošniških kreditov, splošnih predpogodenih dolžnosti informiranja ter prava splošnih pogodbenih pogojev, pa tudi nekaterih klasičnih institutov pogodbenega prava ter prava človekovih pravic.

 

Vezava:                mehka

ISBN:                    978-961-247-407-2

Št. strani:            128

Leto izdaje:        2018

Dr. Damjan Možina je redni profesor civilnega in gospodarskega prava na Univerzi v Ljubljani. Študiral je v Ljubljani in Berlinu. Doktorsko disertacijo s področja pogodbenega prava je zagovarjal v Ljubljani. Večkrat je bil gostujoči raziskovalec na Inštitutu Maxa Plancka za tuje in mednarodno zasebno pravo v Hamburgu. V svojih publikacijah obravnava predvsem teme s področja obligacijskega prava, pa tudi prava EU, prava odškodninske odgovornosti države in drugih pravnih področij.