Zakon o varstvu osebnih podatkov s komentarjem

Avtor: Avtorji komentarja: Nataša Pirc Musar, Sonja Bien, Jože Bogataj, Mojca Prelesnik, Alenka Žaucer

 

Vezava: trda

ISBN: 978-86-7061-435-2

Št. strani: 564

Leto izdaje: 2006

Z DDV: 78,00 
Brez DDV: 74,29 

Na zalogi

Z DDV: 78,00 
Brez DDV: 74,29 

Šifra: 900-490
Avtor: Avtorji komentarja: Nataša Pirc Musar, Sonja Bien, Jože Bogataj, Mojca Prelesnik, Alenka Žaucer
Število strani: 564
Vezava: trda
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 86/2004, 113/2005) določa pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo nezakoniti posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.

Komentar bo v pomoč upravljalcem zbirk osebnih podatkov in vsem, ki se v dobi informacijskih tehnologijukvarjajo z vse bolj občutljivo temeljno človekovo pravico do varstva osebnih podatkov.

V komentarju boste prebrali, kako in zakaj je treba pazljivo ravnati z osebnimi podatki, kakšne so sankcije, kako se izvaja nadzor … in našli odgovore na konkretna vprašanja:

kako varovati podatke, kako lahko izvajamo direktni marketing, da bomo ravnali v skladu z zakonom in direktivami EU, kdaj in kako lahko izvajamo videonadzor, biometrijske ukrepe, kdaj lahko posredujemo osebne podatke zunaj držav članic EU, kakšne dolžnosti imajo upravljalci zbirk osebnih podatkov po zakonu … (recimo vpis v Register zbirk pri Informacijskem pooblaščencu, katalog zbirk na sedežu pravne osebe, načelo sledljivosti vpogledov v zbirke, pravica do vpogleda v lastne osebne podatke …).

V komentarju je zajeta obsežna praksa Sodišča za človekove pravice v Strasbourgu in Sodišča Evropskih skupnosti v Luksemburgu, praksa sorodnih organov po EU in praksa Informacijskega pooblaščenca.

Komentar je pomagalo pravnikom v prav vseh pravnih osebah tako javnega kot zasebnega prava,odvetnikom, ki svetujejo podjetjem in svojim strankam in seveda tudi sami nastopajo kot upravljavci zbirk, zdravstvenim ustanovam, ki obdelujejo občutljive osebne podatke, občutljive osebne podatke obdelujejo tudi verske skupnosti, društva, politične stranke, sindikati …

Komentar je namenjen: zasebnemu sektorju (podjetjem, detektivom, odvetnikom, širšemu javnemu sektorju (šolam, vrtcem, fakultetam, ministrstvom, agencijam, uradom, lokalnim skupnostim, sodiščem, ki so upravljavci zbirk in še v postopku pravnega varstva odločajo o tej pravici, notarjem, izvršiteljem, zbornicam …), skratka vsem, ki imajo kakršnekoli zbirke osebnih podatkov (zaposlenih delavcev, poslovnih partnerjev, uradnih evidenc, takšnih in drugačnih seznamov, ki vsebujejo osebne podatke).

NULL NULL NULLNULLNataša Pirc MusarSonja BienJože BogatajMojca PrelesnikAlenka Žaucer