Civilno pravo 2

Zbirka predpisov

Avtor: Uredniki: dr. Vesna Rijavec, dr. Marko Brus, dr. Tomaž Keresteš, dr. Andrej EkartStvarno kazalo: Mitja Pukšič

 

Vezava: mehka

ISBN: 978-961-247-226-9

Št. strani: 1146

Leto izdaje: 2012

Z DDV: 80,00 
Brez DDV: 76,19 

Na zalogi

Z DDV: 80,00 
Brez DDV: 76,19 

Šifra: 900-575
Avtor: Uredniki: dr. Vesna Rijavec, dr. Marko Brus, dr. Tomaž Keresteš, dr. Andrej EkartStvarno kazalo: Mitja Pukšič
Število strani: 1146
Vezava: mehka
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Zbirka ponuja vse najpomembnejše predpise s tega področja na enem mestu. Vključuje 28 zakonov in 10 evropskih uredb. Upoštevane so spremembe do 30. septembra 2012.

  • Zbirka vsebuje veljavna zakonska besedila.
  • Pri vsakem zakonu je navedena kratica, uradni list objave in začetek veljavnosti. Kronološko so navedene vse spremembe, vključno z ustavnimi odločbami.
  • V uvodnih pojasnilih pred vsakim predpisom so predstavljene temeljne značilnosti predpisa in njegov pomen. Navedena je prejšnja ureditev, našteti so podzakonski akti in akti EU, ki jih predpis prenaša v naš pravni red oziroma omogoča njihovo izvajanje.
  • Za večjo uporabnost ima knjiga stvarno kazalo in posebne oznake na platnici za lažje iskanje.

Zagotovite si dve leti aktualnosti – za le 10 evrov!
Vsak kupec knjige Civilno pravo 2 lahko pridobi tudi dostop do elektronske različice vseh predpisov iz zbirke. Dostop je mogoč prek interneta in sistema IUS-INFO s pomočjo posebnega prijavnega USB-ključa.
USB-ključ Civilno pravo2 lahko kupijo samo kupci knjige, po ceni 10 evrov.

Do kazala elektronske različice predpisov iz zbirke se dostopa prek spletne strani http://www.iusinfo.si/Produkti/Besedilo.aspx?Id=PREDPCIVIL USB-ključ pa se uporabi za vpis uporabniškega imena in gesla, kar omogoča dostop do polnih besedil predpisov iz knjige.
Kupcu knjige bo zagotovljen dostop do sproti ažuriranih prečiščenih besedil predpisov, urejenih po časovni lestvici, za dve leti oziroma do izida nove izdaje zbirke predpisov, Civilno pravo 3, če bo ta izšla prej.

Navodila za uporabo USB-ključa

dr. Vesna RijavecVesna Rijavec je doktorica pravnih znanosti, izredna profesorica za civilno pravo in predstojnica Inštituta za civilno, primerjalno in mednarodno zasebno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer tudi predava civilno procesno, dedno, družinsko in arbitražno pravo. V okviru postdiplomskega študija je v programu Gospodarskega prava nosilka predmeta Reševanje poslovnih sporov, v programu Gospodarskega prava EU pa predmeta Sodelovanje na področju pravosodja. Večkrat je predavala tudi v tujini kot gostujoča profesorica.Strokovni javnosti se je predstavila s številnimi znanstvenimi in strokovnimi razpravami, članki in monografijami. Svoja dela je objavila tudi v angleškem in nemškem prevodu pri priznanih tujih založbah. Sodelovala je pri več raziskovalnih in zakonodajnih projektih (npr.Stvarnopravni zakonik in Zakon o izvršbi in zavarovanju) ter pri več pomembnih znanstvenih in strokovnih posvetovanjih doma in v tujini. Med temi je še posebej odmeven tradicionalni posvet Medicina in pravo, pri katerem sodeluje tudi v organizacijskem odboru.dr. Marko Brus dr. Tomaž Kerestešdr. Andrej EkartAndrej Ekart je diplomiral in doktoriral na Pravni  fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je je bil od leta 2005 do leta 2011 mladi raziskovalec in pozneje asistent pri prof. dr. Vesni Rijavec. V letu 2004 je magistriral na Pravni fakulteti Univerze v Marburgu (Nemčija). Od leta 2011 je sodnik na izvršilnem oddelku Okrajnega sodišča v Mariboru. Je avtor oziroma soavtor številnih člankov in več knjig s področja civilnega procesnega, izvršilnega in stvarnega prava, tako v Sloveniji kot v tujini. Sodeloval je v več projektih EU in v delovni skupini Sveta Evrope na področjih, ki so se nanašala na čezmejne in nacionalne izvršilne postopke. Kot predavatelj aktivno sodeluje na sodniških šolah in posvetih.Mitja Pukšič

Morda vam bo prav tako všeč…