Uvod v sodobno poslovno pravo

Osnove s praktičnimi primeri


Avtorja: dr. Jaka Cepec, dr. Mitja Kovač
Stvarno kazalo: Lana Gotvan

 

V knjigi so predstavljena tipična pravna razmerja, ki jih mora poznati vsakdo, ki se želi aktivno vključiti v poslovno življenje. Namenjena je torej predvsem nepravnikom, ki želijo spoznati osnove posameznih temeljnih pravnih panog s področja gospodarstva, tudi na praktičnih primerih.

Z DDV: 48,00 
Brez DDV: 45,71 

Na zalogi

Z DDV: 48,00 
Brez DDV: 45,71 

Šifra: 900-961
Vrsta artikla: knjiga
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Knjiga Uvod v sodobno poslovno pravo je visokošolski učbenik, namenjen zlasti študentom poslovnih in ekonomskih ved na dodiplomskem študiju. V njem avtorja v 14 poglavjih predstavita temeljne prvine slovenskega pravnega sistema, po njuni oceni bistvene za razumevanje pravnih pravil, ki urejajo poslovno okolje. Teoretična vsebina je nadgrajena s številnimi praktičnimi primeri, ki pomembno olajšajo razumevanje nekaterih kompleksnejših pravnih institutov. Klasičnim vsebinam, ki jih v takem delu pričakujemo, so dodane nove, kakršnih doslej v tovrstnih učbenikih nismo našli, tj. osnove izvršilnega prava in osnove varstva osebnih podatkov.

 

Vezava:              trda

ISBN:                  978-961-247-526-0

Št. strani:           432

Leto izdaje:        2023

Dr. Jaka Cepec je izredni profesor civilnega in gospodarskega prava, zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in na Inštitutu za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani.
 
Dr. Mitja Kovač je profesor civilnega in gospodarskega prava, zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in gostujoči predavatelj na Ghent University v Belgiji, ISM University of Management and Economics Vilnius v Litvi, Erasmus University Rotterdam na Nizozemskem, University of Torino v Italiji ter University of Vienna v Avstriji.