Uvod v kazensko procesno pravo Republike Slovenije in Evropske unije

Avtor:
Avtorja: dr. Anže Erbežnik, dr. Zlatan Dežman

 

Obsežna in poglobljena monografija je nepogrešljiva literatura za vse, ki se resno ukvarjajo s tematiko kazenskega procesnega prava – tako za kazenske praktike, odvetnike, sodnike in druge pravne strokovnjake kot za dodiplomske in podiplomske študente.

Z DDV: 97,00 
Brez DDV: 92,38 

Na zalogi

Z DDV: 97,00 
Brez DDV: 92,38 

Šifra: 900-912
Avtor:
Avtorja: dr. Anže Erbežnik, dr. Zlatan Dežman
Vrsta artikla: knjiga
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Uvod v kazensko procesno pravo Republike Slovenije in Evropske unije je popolnoma nova monografija, hkrati pa smiselno nadaljevanje knjige Kazensko procesno pravo Republike Slovenije istih avtorjev iz leta 2003, ki je bila takrat prvi celovit sistemski prikaz slovenskega kazenskega procesnega prava. V skoraj dveh desetletjih od tedaj se je kazensko procesno pravo razvilo v kompleksen sistem, v katerem se prepletajo učinki nacionalnega sistema, pravil Evropske unije ter judikature Sodišča EU in Evropskega sodišča za človekove pravice. Nova monografija institute kazenskega procesnega prava obravnava z vseh teh vidikov. Je prvi del trilogije, v kateri bodo poleg temeljnih pojmov zajeti še objekti in subjekti ter procesna dejanja. Prva knjiga vsebuje podroben zgodovinski prikaz, opredelitev temeljnih pojmov, temeljna načela in obširno posebno poglavje (dr. Erbežnik) o kazenskem procesnem pravu EU. Namenjena je tako kazenskim praktikom, odvetnikom, sodnikom in drugim pravnim strokovnjakom kot dodiplomskim in podiplomskim študentom in je nepogrešljiv pripomoček za vse, ki se resno ukvarjajo s to tematiko.

 

Vezava: trda

ISBN: 978-961-247-487-4

Št. strani: 572

Leto izdaje: 2022

 

Dr. Zlatan Dežman je kazenski sodnik s štiridesetletnimi praktičnimi izkušnjami, bil je tudi član Sodnega sveta. Kot izredni profesor predava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in Evropski pravni fakulteti. Je avtor številnih prispevkov v domačih in tujih publikacijah.
 
Dr. Anže Erbežnik ima dve desetletji izkušenj z delovanjem v institucijah Evropske unije, več kot desetletje pa se ukvarja tudi z zakonodajo kazenskega prava EU. Je izredni profesor na Evropski pravni fakulteti in avtor številnih prispevkov v domačih in tujih publikacijah. Kot gostujoči raziskovalec in profesor je deloval in predaval tudi na priznanih tujih fakultetah (npr. Berkeley in Univerza v Zagrebu).