Sodno pravo Evropske unije

2., prenovljena izdaja

Avtor: dr. Matej Avbelj

Knjiga Sodno pravo Evropske unije je najpomembnejše znanstveno delo v slovenskem jeziku, ki podrobno in kritično analizira vodilne sodbe Sodišča EU. Monografija je nujen pedagoški in strokovni pripomoček pri študiju prava EU ter njegovi uporabi v praksi.

Z DDV: Original price was: 63,00 €.Current price is: 31,50 €.
Brez DDV: 30,00 

Na zalogi

Z DDV: Original price was: 63,00 €.Current price is: 31,50 €.
Brez DDV: 30,00 

Šifra: 900-898
Avtor: dr. Matej Avbelj
Vrsta artikla: knjiga
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Sodno pravo Evropske unije zrcali specifično naravo prava EU, ki je v temelju sodno ustvarjeno. Knjiga je namenjena podrobni predstavitvi Sodišča EU, vsebuje analizo okrog 100 vodilnih sodb tega sodišča, v širšem smislu pa obravnava več kot 200 zadev, ki so razvrščene v splošni in posebni del. Njena odlika je, da obravnavane sodbe niso le opisane, temveč so pospremljene s kritičnimi komentarji in opremljene z znanstvenim instrumentarijem.

Poslanstvo knjige je večplastno, saj združuje tri razsežnosti: znanstveno, strokovno in pedagoško. V znanstvenem delu nagovarja dobre poznavalce vodilnih sodb Sodišča EU, ki ostajajo deljenih mnenj glede njihove razlage in pomena za pravni red EU. Strokovnim uporabnikom omogoča seznanitev s pravom EU in njegovo uporabo v konkretnih življenjskih primerih. Monografija pa je tudi ključen študijski pripomoček pri vseh predmetih, ki so povezani s pravnim razvojem evropske integracije.

Vezava: trda

ISBN: 978-961-247-453-9

Št. strani: 348

Leto izdaje: 2020

Dr. Matej Avbelj je profesor evropskega prava in rektor Nove univerze. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kot Hauser Research Scholar prvič magistriral na NYU School of Law v New Yorku ter drugič na European University Institute v Firencah – tam je tudi doktoriral s področja ustavne teorije EU. Strokovno se je izpopolnjeval v Evropskem parlamentu in na Sodišču EU. Za svoje študijsko in znanstveno delo je prejel več mednarodnih štipendij. Gostoval je na številnih tujih univerzah in raziskovalnih ustanovah. Njegovo akademsko zanimanje in ustvarjanje je usmerjeno na pravo EU, ustavno pravo ter teorijo in filozofijo prava; o tematiki s teh področij je objavil več monografij ter znanstvenih in strokovnih člankov v vodilnih domačih in tujih publikacijah.