IT za pravnike

Lokacija: Zoom, 9.00–13.00
Datum: 22. junij 2023

 

Z DDV: 390,40 
Brez DDV: 320,00 

Šifra: S23041
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Vabimo vas na spletni seminar
 

Kotizacija

Kotizacija znaša 320,00 EUR + DDV in vključuje gradivo v elektronski obliki. Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja.
 

Plačilo

Po prejemu prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku na IBAN Lexpera d. o. o., odprt pri Addiko Bank, d. d., številka: SI56 3300 0000 1619 988. Sklicna številka bo navedena na računu.

 

Odjave

Odjava od dogodka mora biti poslana po elektronski pošti ali faksu, najpozneje tri dni pred začetkom dogodka. Če je odjava poslana dva dneva pred dogodkom, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 30 % kotizacije. V primeru odjave na zadnji dan pred dogodkom ali v primeru neudeležbe nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 100 % kotizacije.

 

Informacije

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

9.00–13.00

Včasih se zdi, da pravniki in IT-jevci govorimo vsak svoj jezik. Toda v večini primerov govorimo o istih stvareh, le razumemo se morda ne najbolje. Če se želimo razumeti, moramo poznati način razmišljanja drug drugega. Zato se bomo na seminarju podrobneje seznanili z delom IT-jevcev. Začeli bomo pri osnovnih pojmih iz sveta računalništva in na koncu seminarja prišli do tega, kako poteka programiranje in kako znanje programiranja izkoriščajo hekerji.

Na seminarju želimo čim bolj dostopno in preprosto predstaviti osnove računalništva in informatike, da bomo pridobljeno znanje lahko uporabili pri pravniškem delu, ko bomo sodelovali s sodelavci s področja informacijske tehnologije.

Nekaj poudarkov:

kako je zgrajen računalnik in kakšna je vloga posameznih komponent,

kaj je operacijski sistem,

kaj so biti in bajti in zakaj so pomembni,

kako podatki potujejo po omrežju,

kako poteka programiranje,

kako programiranje izkoriščajo hekerji in kako se zaščititi pred njimi.

Klemen Kraigher Mišič je pravnik, že zelo zgodaj pa ga je začelo zanimati tudi računalništvo. Danes se poklicno ukvarja s svetovanjem na področju varstva osebnih podatkov, vendar brez osnov s področja informacijske tehnologije pri tem preprosto ne gre. Tudi zato je bil eden prvih, ki je pridobil Isacin certifikat CDPSE, je notranji presojevalec po standardu ISO/IEC27001:2022, pridobil pa je tudi Google IT Support Professional Certificate. Ker pozna tako jezik prava kot jezik informacijske tehnologije, bo osnove IT-ja znal razložiti pravnikom.

Boštjan Špehonja je višji svetovalec za informacijsko varnost, etični heker in direktor podjetja GO-LIX, d. o. o., z več mednarodno priznanimi certifikati na področju etičnega hekanja (Certified Ethical Hacker – Master, Certified Network Defense Arcihtect, Security+, CEH Practical, CASP+, CySA+). Ima bogate in raznolike izkušnje, saj mu je pregled svoje informacijsko-komunikacijske tehnologije zaupalo že več sto organizacij, med drugim podjetja s kritično infrastrukturo, banke, zavarovalnice, ministrstva. Izvaja tudi izobraževanja in delavnice o varni uporabi interneta in etičnem hekanju. Predaval je na vseh največjih domačih konferencah o informacijski
varnosti. Je soustanovitelj fundacije SICEH (Slovenian Certified Ethical Hackers) ter gostujoči strokovnjak na Univerzi v Mariboru in predavatelj na Gea Collegeu. Leta 2018 je odkril ranljivost na uradni strani podjetja Microsoft in za to pridobil omembo na spletni strani Security Researcher Acknowledgments for Microsoft Online Services. Leta 2020 mu je mednarodno uveljavljena organizacija EC-Council kot prvemu v Sloveniji podelila certifikat CEH Master in ga uvrstila na svoj seznam Global Ethical Hacking Leaderboard.