Družinski zakonik s komentarjem


Urednica: Nana Weber
Avtorji komentarja: Sara Ahlin Doljak, Nina Betetto, Nada Caharijaz Ferme, Katja Drnovšek, Brina Felc, Peter Jambrek, Eva Jambrek Lampret, Martin Jančar, Valerija Jelen Kosi, Miha Juhart, Alenka Križnik, Rosana Lemut Strle, Jasna Murgel, Vlasta Nussdorfer, Petra Plevnik, Alenka Ratnik, Nina Smrkolj, Jure Švigelj, Nana Weber
Stvarno kazalo: Nana Weber

 

Dobra štiri leta po začetku uporabe Družinskega zakonika skupina avtorjev pripravlja komentar, ki poleg teoretske analize določb prinaša tudi celovit pregled in analizo sodne prakse ter prakse upravnih in drugih organov, razvite na podlagi določb zakonika. Knjiga bo poleg znanstvene imela veliko praktično uporabno vrednost, zato bo dobrodošel pripomoček tudi za praktike, ki se z določbami zakonika srečujejo pri delu, in za posameznike brez pravnega znanja.

Z DDV: 426,00 
Brez DDV: 405,71 

Na zalogi

Z DDV: 426,00 
Brez DDV: 405,71 

Šifra: 900-952
Vrsta artikla: knjiga
Kategoriji: ,

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Družinski zakonik je eden osrednjih pravnih predpisov, ki urejajo področja vsakodnevnega, družinskega življenja. Po preglednosti, sodobni vsebini in odlični zakonodajni tehniki bi ga lahko uvrstili prav k vrhu normativnih dosežkov v naši državi. Celostno ureja premoženjska razmerja med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, določanje starševstva, razmerja med starši in otroki s poudarkom na otrokovem varstvu, vzgoji, preživljanju in stikih, ukrepe za varstvo otrokove koristi, posvojitev, podelitev starševske skrbi sorodniku, rejništvo in skrbništvo.

Komentirani bodo vsi členi zakonskega besedila. Avtorji bodo ob vsaki določbi po poglobljeni teoretski predstavitvi vsebine, temeljnih postulatov družinskega prava in aktualnih dilem celovito analizirali tudi sodno prakso in prakso upravnih ter drugih organov, ki se je razvila na podlagi teh določb.

Avtorji komentarja so sodniki, odvetniki, notarji, profesorji, mediatorji in socialni delavci – prihajajo iz različnih strok in poklicev. Njihove bogate izkušnje iz prakse in poglobljeno znanje komentarju zagotavljajo pomembno znanstveno kakovost.

Knjiga bo tako v pomoč sodnikom pri odločanju, odvetnikom pri pisanju predlogov ter študentom in vsem, ki se želijo seznaniti s področjem družinskega prava, med drugim praktikom, ki se z določbami zakonika srečujejo pri delu, in posameznikom brez pravnega znanja.

K preprosti in učinkoviti uporabi komentarja pripomore obsežno stvarno kazalo.

 

 

Vezava: trda

ISBN:

Št. strani:

Leto izdaje: 2024