V vrtincu pogledov

30 najodmevnejših kolumn


Avtorica: Vlasta Nussdorfer

 

V knjigi je zbranih 30 najodmevnejših kolumn, ki jih je avtorica v zadnjem desetletju objavila na največjem pravnem informacijskem spletnem portalu IUS-INFO. V njih se dotika vseh področij našega življenja, povezuje pravo z vsakdanjim življenjem, potrka na našo vest in spodbuja k ohranjanju najlepšega v nas.

Z DDV: 55,00 
Brez DDV: 52,38 

Na zalogi

Z DDV: 55,00 
Brez DDV: 52,38 

Šifra: 900-965
Vrsta artikla: knjiga
Kategoriji: ,

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Vlasta Nussdorfer z uporabniki največjega slovenskega pravnega informacijskega portala IUS-INFO že dvajset let deli svoja razmišljanja o različnih aktualnih temah, zgodbah in problemih, ki jih je srečala na poklicni poti ali pa so postali del javnega dogajanja in o njih poročajo mediji …

Ob tej okrogli prelomnici je nastal izbor 30 zapisov, ki so med uporabniki portala zbudili največ zanimanja. V njih se avtorica dotika zelo raznolikih področij in tem iz vsakdanjega življenja najrazličnejših ljudi, žal pa so stična točka številnih zgodb poteptane pravice in krivice, ki jih pogosto trpijo prav najranljivejši.

Avtoričin namen je, da bi nas branje o vseh teh primerih in težavah spodbudilo k premisleku, kako lahko vsak od nas ravna drugače, ter da bi nam odprlo oči, da bomo lahko utrli novo pot za vse soljudi, tudi revne, pozabljene, bolne in prezrte.

 

Iz spremne besede

Vlastina nova knjiga nam iz digitalnega sveta v analognega prinaša 30 najodmevnejših kolumn, ki jih je objavila na največjem pravnem informacijskem spletnem portalu IUS-INFO. Piše zavzeto, tenkočutno, strokovno, brez dlake na jeziku in vendarle lepo ter prijazno, denimo o strahu pred vzgojo otrok, otrocih s posebnimi potrebami, (ne)spoštovanju otroške zasebnosti, odgovornosti za uničene otroke, ljudeh, ki krojijo prihodnost naše mladine, pravičnosti in poštenosti, mukah pravosodja, nasilju nad ženskami, dvojni morali, revščini in dobrodelnosti, resnicah, lažeh in manipulacijah, egu, goljufijah in še marsičem perečem. Vlastina ljubezen in smisel se stapljata v majhnem, odraslem in ranljivem Človeku, ki se mu posveča z dušo in telesom.

Marko Pavliha

 

Vezava: trda

ISBN: 978-961-247-533-8

Št. strani: 180

Leto izdaje: 2023

Vlasta Nussdorfer je leta 1977 diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, kar ji je odprlo pot med tožilske pripravnike. Na tožilstvu je v 35 letih prehodila pot od pripravnice do namestnice temeljnega javnega tožilca, okrožne in višje državne tožilke, vse do vrhovne državne tožilke. Šest let je predsedovala Društvu državnih tožilcev Slovenije. Leta 2013 je postala varuhinja človekovih pravic. Po zaključku mandata leta 2019 je bila do konca leta 2022 pro bono svetovalka predsednika republike Boruta Pahorja.

Na njeno pobudo je bilo leta 2003 ustanovljeno društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč Slovenije; vse do prevzema funkcije varuhinje človekovih pravic mu je tudi predsedovala. Društvo je pravno, psihoterapevtsko in finančno pomagalo več tisoč žrtvam. Ustanovila je tudi sklada Plamen dobrote in Hipokrat.

Uporabniki portala IUS-INFO so jo kar 13-krat izbrali med 10 najvplivnejših pravnikov v Sloveniji, dvakrat je bila nominirana za Janino Slovenko leta, postala je izjemna osebnost leta revije Naša žena, prejela pa je tudi nagrado Mesta Ljubljane.

V slovenski prostor se je zapisala kot borka za pravice najšibkejših, ambasadorka številnih projektov in kot velika prostovoljka. Bila je častna pokroviteljica najrazličnejših dogodkov, na številnih je tudi predavala. Svoja razmišljanja deli tudi v kolumnah. Izdala je že 14 knjig.