Stavbe v etažni lastnini – podatki o lastnostih stavb in njihovih delov v odvisnosti od trenutka vzpostavitve etažne lastnine

Lokacija: Spletni seminar
Datum: Ponedeljek, 18. maj 2020, 13.00

Z DDV: 36,48 
Brez DDV: 29,90 

Šifra: S20033
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

O DOGODKU

Seminar poteka v obliki spletnega seminarja. Spletni seminar se prične točno ob uri. V primeru, da se seminarja ne boste mogli udeležiti, bo na voljo tudi videoposnetek na portalu IUS-INFO.

Prednosti spletnega seminarja:

  • Dostop od koderkoli – udeleženci za sodelovanje potrebujete le dostop do interneta.
  • Po prijavi boste prejeli povezavo za udeležbo s katero se boste lahko vključili v spletni seminar.
  • Gradivo boste vnaprej prejeli po elektronski pošti. Med seminarjem in po njem boste imeli dostop do gradiva, povezanega s tematiko seminarja.
  • Med seminarjem na javni tabli lahko objavite dodatna vprašanja; vse odgovore boste prejeli naknadno v pisni obliki.

 

Za spremljanje spletnega seminarja potrebujete:

  • računalnik z 2 GHz dual-core procesorjem (priporočamo 4-core), 2 GB RAM (priporočamo 4 GB),
  • operacijski sistem Windows 8, Windows 10 ali Mac OS X 10.13 oz. novejši, Linux, Chrome OS,
  • najnovejše verzije brskalnikov Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera,
  • zvočnike ali slušalke,
  • povezavo do interneta (priporočamo povezavo s kablom).

 


 

KOTIZACIJA

Kotizacija vključuje elektronsko gradivo in znaša 29,90 EUR + DDV.
Za naročnike portalov IUS-INFO (ne velja za Standardni paket), FinD-INFO in INSOLV-INFO je seminar brezplačen.


 

ČAS

Ponedeljek, 18. maj 2020, 13.00


 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

Ko nas zanima posamezno stanovanje ali poslovni prostor, najprej preverimo, ali sta vpisana v zemljiško knjigo. Potem pogledamo v javni vpogled o nepremičninah na spletnih straneh Geodetske uprave in izvemo še podrobnosti o lastnostih stanovanja ali poslovnega prostora.
Ampak ali je stopnja zaupanja v podatke o lastnostih stanovanja ali poslovnega prostora za vse nepremičnine enaka? Ali so bili vsi vpisi v evidence izvedeni pod enakimi pogoji, na podlagi »enake metodologije«?Odgovor na to vprašanje je kratek – NE!
V okviru tega spletnega seminarja se bomo sprehodili od etažnih načrtov, ki so bili podlaga za vpis v elektronsko zemljiško knjigo, do vpisov, ki se izvajajo danes. Izvedeli boste, kaj pomeni podatek o površini vašega stanovanja ali poslovnega prostora, ki je bil vpisan v zemljiško knjigo leta 1980, in kaj površina stanovanja predstavlja danes. Osvežili si bomo pomen pojmov nedokončana etažna lastnina, etažni načrt, projekt za etažne lastnike (PEL), katastrski vpis ipd. ter končno dobili vpogled v večino odtenkov pojma etažne lastnine.

Mag. Marijana Vugrin je po osnovni izobrazbi geodetka, magistrirala pa je s področja urbanizma in prostorskega načrtovanja. Zaposlena je v podjetju Digi Data, d. o. o., kjer opravlja operativne in raziskovalne naloge ter vodi projekte s področja nepremičnin. Z nepremičninskimi evidencami in podatki, ki se vodijo v njih, se ukvarja že več kot trideset let in je bila del ekipe pri skoraj vseh večjih nepremičninskih projektih v Sloveniji. Je avtorica monografije Zakon o evidentiranju nepremičnin z uvodnimi pojasnili z novelo ZEN-A, ki jo je leta 2018 izdala GV Založba.