Sporočilo za medije

Družba IUS SOFTWARE, d. o. o., se bo z novim letom preimenovala v družbo LEXPERA d. o. o.

LEXPERA bo še naprej krovno ime uspešnih blagovnih znamk spletnih in tiskanih vsebin – največjega pravnoinformacijskega portala IUS-INFO, davčno-finančnega portala FinD-INFO, portala INSOLV-INFO, portala EDUS-INFO, vodilne pravne založbe GV Založba, najbolj brane pravne revije Pravna praksa, revije za gospodarsko, delovno in socialno pravo Podjetje in delo ter knjižnih zbirk Nova slovenska zakonodaja in Manager.

Poleg tega bo kot največji organizator pravnih izobraževanj in soorganizator Dnevov slovenskih pravnikov tudi v prihodnje pomembno prispevala k razvoju pravne stroke.

Povod za spremembo je poenotenje imena skupine LEXPERA SA na treh trgih – v Sloveniji, na Hrvaškem in v Turčiji. Imena blagovnih znamk ostajajo nespremenjena, z njimi bo družba še naprej krepila svoj položaj na trgu in zagotavljala celovito uporabniško izkušnjo na področju pravnih in poslovnih informacij.

Družba IUS SOFTWARE, odslej LEXPERA, bo letos ustvarila nekaj manj kot 4 milijone evrov prihodkov. Je v zasebnem lastništvu, organizirana kot družba z omejeno odgovornostjo in del skupine LEXPERA SA, ki skupno zaposluje več kot 100 ljudi. Posluje v lastnih prostorih v 11. in 12. nadstropju poslovne stavbe na Tivolski 50 v Ljubljani. Njen generalni direktor je mag. Tomaž Iskra.

LEXPERA bo s svojim vrhunskim kadrom, bogatim znanjem in izkušnjami, o čemer pričata zavidljiva jubileja – 30-letnica portala IUS-INFO in 60-letnica GV Založbe, še naprej utrjevala vodilni položaj na področju pravnih informacij.