Komunikacijske kampanje

Avtor: mag. Nada Serajnik Sraka

Vezava: trda ISBN: 978-961-247-108-8 Št. strani: 342 Leto izdaje: 2009

Z DDV: 41,00 
Brez DDV: 39,05 

Na zalogi

Z DDV: 41,00 
Brez DDV: 39,05 

Šifra: 900-577
Avtor: mag. Nada Serajnik Sraka
Število strani: 342
Vezava: trda
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Komunikacijske kampanje – javne, trženjske ali politične – veljajo za celovito in zahtevno obliko komuniciranja. Za njihovo pripravo in izvedbo je treba imeti znanje in izkušnje.
V Sloveniji imamo izkušnje s kampanjami, vendar so razpršene in “shranjene” samo pri ljudeh in organizacijah, ki kampanje izvajajo. Za nove načrtovalce in izvajalce ni gradiv, navodil, priporočil ali primerov, po katerih bi se zgledovali.

Knjiga o komunikacijskih kampanjah je prvi praktični priročnik o kampanjah v slovenščini:
– Kampanje predstavlja celovito, izhaja iz teoretičnih izhodišč in dodaja veliko praktičnih izkušenj.
– Bralca jasno in zanesljivo vodi skozi vse faze komunikacijskega procesa, opozarja na najpomembnejše korake, pravila in priporočila.
– Za praktike so še posebej uporabni nasveti in priporočila iz prakse.
– Dodanih je deset predstavitev uspešnih slovenskih kampanj.

Naročniki in izvajalci kampanj se srečujejo z vprašanji in dilemami:
• Ali kampanjo sploh potrebujemo?
• Ali bomo s kampanjo prispevali k urejanju problema?
• Ali znamo komunikacijsko kampanjo strateško načrtovati in voditi?
• Kako zasnovati kampanjo, da bo pritegnila pozornost, prepričala naslovnike v spremembe in izpolnila komunikacijske in organizacijske cilje?
• Ali bomo s kampanjo znali pridobiti pravo pozornost v zasičenem informacijskem prostoru?
• Kdo so naslovniki naših kampanj in kako z njimi uspešno komunicirati?
• Ali imamo znanje, kadre, denar in podporo za pripravo in vodenje kampanje
• Kako izmeriti in oceniti, ali smo bili s kampanjo uspešni in učinkoviti?

Knjiga je namenjena predvsem tistim, ki se ukvarjajos kampanjami , ne glede na to, iz katerega sektorja prihajajo (profitnega, javnega, neprofitnega) in kakšno vrsto kampanj vodijo. Naročnikom bo pomagala razumeti, kdaj se je vredno odločiti za kampanjo in kaj je treba zagotoviti za njeno pripravo in izvedbo. Za izvajalce pa bo koristen opomnik in kažipot skozi zahteven in zapleten komunikacijski proces.

———————————————–
Zbirko izdajamo v sodelovanju s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. Naročniki zbirke imajo 10-odstotni popust. Člani Slovenskega društva za odnose z javnostmi imajo 10-odstotni popust.

mag. Nada Serajnik SrakaMag. Nada Serajnik Sraka je izkušena profesionalna komunikatorka, ki že več kot dve desetletji deluje na področju odnosov z javnostmi. Od leta 1995 je zaposlena na Uradu Vlade RS za komuniciranje, kjer se je kalila v mnogih, tudi največjih slovenskih javnih komunikacijskih kampanjah. Izkušnje je dopolnila tudi s strokovnim in znanstvenim izpopolnjevanjem. Redno piše v strokovne publikacije o različnih temah, povezanih z  odnosi z javnostmi, je sourednica nekaj strokovnih publikacij ter predavateljica.Je ustanovna članica Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS) in slovenske sekcije IABC in bila tudi njuna predsednica. V obeh strokovnih organizacijah je aktivno delovala na različnih položajih in tako pripomogla k razvoju društva in slovenske stroke odnosov z javnostmi. Od leta 2007 je tudi ambasadorka strokovnega društva.