Poslovno pravo, 2., spremenjena in dopolnjena izdaja

Osnove s praktičnimi primeri


Avtorja: dr. Jaka Cepec, dr. Mitja Kovač
Stvarno kazalo: Helena Uršič, Eta Ferenc

 

Knjiga s praktičnimi primeri preprosto in strnjeno predstavlja temelje pravne ureditve, osnove stvarnega, obligacijskega in korporacijskega prava, uvod v pravo EU in pravo intelektualne lastnine.

Z DDV: 68,00 
Brez DDV: 64,76 

Na zalogi

Z DDV: 68,00 
Brez DDV: 64,76 

Šifra: 900-877
Vrsta artikla: knjiga
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Teoretične osnove, obogatene s študijami praktičnih primerov tako iz slovenske kot mednarodne sodne prakse ter ilustrirane z ekonomsko razlago in pomenom prava, so v slovenskem prostoru unikatno branje.

Knjiga je namenjena širokemu krogu bralcev, tako pravnikom kot ekonomistom, še posebej pa študentom ekonomskih, poslovnih in pravnih ved. Pravna znanja, uporabljene metode, primeri in spoznanja, ki jih ponuja, so priporočljivi in nujni za ekonomiste, podjetnike in pravnike, saj izboljšujejo njihove analitične sposobnosti ter zagotavljajo dodatna orodja za razreševanje pravnih in analitičnih problemov. Zaradi strnjenosti, preprostosti in primerov iz prakse je nepogrešljiv pripomoček pri spoznavanju, študiju in praktični uporabi osnov poslovnega prava.

 

Vezava:                trda

ISBN:                    978-961-247-426-3

Št. strani:            340

Leto izdaje:        2019

Leto natisa:        2022

Jaka Cepec je doktor pravnih znanosti s področja civilnega in gospodarskega prava. Kot visokošolski učitelj je zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in na Inštitutu za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Pri svojem raziskovalnem delu se poglobljeno ukvarja s področji insolvenčnega in gospodarskega prava ter z empiričnim pravnim raziskovanjem. Leta 2014 mu je Zveze društev pravnikov Slovenije za njegovo delo podelila priznanje mlademu pravniku, leta 2018 pa je prejel prestižno ameriško štipendijo Fulbright.  Kot gostujoči profesor je leta 2018 deloval na  Washington and Lee University v ZDA.
 
Mitja Kovač je diplomiral iz prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani ter magistriral in doktoriral iz prava in ekonomije na Univerzi v Utrechtu. Kot gostujoči raziskovalec in predavatelj je deloval na številnih ustanovah v tujini (British Institute of International and Comparative Law v Londonu, Washington University School of Law v St. Louisu, Evropska pravna akademija v Trierju (ERA), ISM University of Management and Economics v Vilni). Je tudi član Economic Impact Group pri CoPECL Network of Excellence pri evropskem projektu Draft Common Frame of Reference (DCFR) in International Association for Court Administration pri EU Study group on Law and Public Administration. Trenutno je izredni profesor na katedri za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, poleg tega pa gostujoči predavatelj na univerzah v Gentu, v Rotterdamu, v Torinu in na Dunaju. Intenzivno se ukvarja s primerjalnim pogodbenim pravom, pravom intelektualne lastnine, novo institucionalno ekonomijo in ekonomsko analizo prava.