Poslovni obveščevalni sistemi

S primeri slovenskih podjetij

Avtor: dr. Igor Perko

Vezava: trda ISBN: 978-961-247-172-9 Št. strani: 252 Leto izdaje: 2011

Z DDV: 64,00 
Brez DDV: 60,95 

Na zalogi

Z DDV: 64,00 
Brez DDV: 60,95 

Šifra: 900-632
Avtor: dr. Igor Perko
Število strani: 252
Vezava: trda
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Sodobne tehnologije omogočajo aktivno sodelovanje pri načrtovanju dela in novo raven nadzora nad poslovanjem podjetja. Primeri uporabe obveščevalnih sistemov v slovenskih podjetjih so dokaz za njihovo uporabnost, obenem pa prikažejo dobre rešitve, ki so uveljavljene v našem poslovnem okolju.
V knjigi so predstavljeni različni vidiki oblikovanja poslovnega obveščevalnega sistema. Največ pozornosti je namenjene reševanju težav uslužbencev, reorganizaciji procesov in uporabi informacijskih orodij. Avtor predstavlja možnosti in daje konkretne predloge za oblikovanje obveščevalnega sistema po meri.

Osrednje teme knjige:
– vrednost in cena informacij;
– težave, ki jih rešujemo s poslovnim obveščanjem;
– uporabna vrednost poslovnih obveščevalnih sistemov za ključne uslužbence
(strateški vodja, poslovni finančnik, tržnik, prodajnik, vodja proizvodnje, nabavnik, koordinator projektov, vodja informatike, kontroler in poslovni analitik);
– kako zagotoviti celovit nadzor in ga usmerjati v ključne dele poslovanja;
– oblikovanje, vzdrževanje in prilagajanje sistema aktivnega nadzora;
– kako uspešno načrtovati in učinkovito meriti izvedbo del;
– kako primerno poročati in katera poročevalna orodja uporabiti;
– tehnični elementi obveščevalnega sistema in kako jih uporabiti.

V času kritičnega omejevanja sredstev avtor ponuja poti za preoblikovanje podjetja, večjo učinkovitost izvajanja poslovnih procesov in boljši pregled nad poslovanjem.
Managerji bodo spoznali, kako lahko z uporabo pravih informacij sprejemajo odločitve in nadzirajo njihove učinke ter merijo udejanjanje ciljev podjetja.
– Za informatike je pomembno, da znajo zahteve po informacijah uskladiti z zahtevami po čim nižjih skupnih stroških lastništva.
– Knjiga je namenjena tudi študentom.

K izdaji knjige so pripomogli:

dr. Igor PerkoIgor Perko, rojen leta 1971, deluje na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor, kjer poučuje teme s področja poslovnega obveščanja. Kompetence na tem področju je pridobival s kombinacijo klasičnega šolanja, delovanja v praksi ter raziskovalnega dela. Njegova multidisciplinarna izobrazba povezuje računalniško in informacijsko znanje, pridobljeno na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, s poslovnimi vedami, ki jih je spoznal na magistrskem študiju na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Svoje znanje je zaokrožil z doktoratom s področja organizacije in informatike na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. V strokovnem okolju je vrsto let oblikoval in gradil poslovne informacijske sisteme, deloval je v vlogi sistemskega analitika in informacijskega vodje projektov. Izkušnje posreduje študentom in sodeluje v projektih oblikovanja obveščevalnih sistemov. Raziskuje predvsem možnosti vključevanja napovednih analiz v poslovne procese. Želi ugotoviti, kako prilagoditi tehnologije podatkovnega rudarjenja, da bi njihova uporaba postala dovolj preprosta in pregledna za vsakdanjo poslovno uporabo.