Novi načini urejanja premoženjskih razmerij med zakoncema in zunajzakonskima partnerjema – »poročne« in »predporočne« pogodbe

Lokacija: Spletni seminar
Datum: Četrtek, 14. marec 2019, med 13. in 14. uro

Z DDV: 54,90 
Brez DDV: 45,00 

Šifra: S19017
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Seminar poteka v obliki spletnega seminarja. 

Prednosti spletnega seminarja

–   Dostop od koderkoli – udeleženci za sodelovanje potrebujete le dostop do interneta.

–   Po prijavi boste prejeli povezavo za udeležbo s katero se boste lahko vključili v spletni seminar (ves čas vam bo na voljo tehnični moderator).

–   Gradivo boste vnaprej prejeli po elektronski pošti. Med seminarjem in po njem boste imeli dostop do gradiva, povezanega s tematiko seminarja.

–   V času seminarja lahko predavateljici postavljate pisna vprašanja, komentirate teme in ste v stiku z drugimi udeleženci ter vidite njihova vprašanja in odgovore.

Spletni seminar se prične točno ob uri. V primeru, da se seminarja ne boste mogli udeležiti, bo na voljo tudi videoposnetek.


 

Kotizacija

Kotizacija vključuje elektronsko gradivo in znaša 45,00 EUR (54,90 EUR z DDV). Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja.


 

Čas

Četrtek, 14. marca, med 13. in 14. uro


 

Informacije in prijave

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

Družinski zakonik, ki bo začel veljati 15. 4. 2019, prinaša svobodnejše urejanje premoženjskih razmerij, na nekaterih področjih pa zakonca vseeno omejuje. S sklenitvijo »predporočne« ali »poročne« pogodbe postane zakonska zveza de facto pravni posel, ki udejanja načelo pogodbene svobode, kar ima prednosti in tudi pomanjkljivosti. Seminar ni namenjen le pravnikom, temveč vsem, ki želijo informacije, kako skleniti veljavno »poročno« ali »predporočno« pogodbo in kakšne so zakonske posledice, če tega ne bodo storili.
 
Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja.

dr. Nana Weber:
Nano Weber je želja po vsakodnevnih izzivih, nenehnem nadgrajevanju znanja in dinamičnem delu z ljudmi vodila do študija prava. Ker jo je pritegnilo predvsem civilno in gospodarsko pravo, je nadaljevala z magistrskim študijem civilnega in gospodarskega prava ter doktorskim študijem civilnega prava. V magistrskem in doktorskem delu je obravnavala tudi aktualne teme iz Družinskega zakonika. Največ izkušenj z različnih področij prava je pridobila na različnih stopnjah sodišč, na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno-socialni oddelek). Delala je tudi na Državnem pravobranilstvu in pri odvetniku. Po zadnji zaposlitvi, v kabinetu ministra za javno upravo, se ji je izoblikovala odločitev, da delo opravlja kot samostojna podjetnica. Prepričana je namreč, da lahko na tak način najbolje širi svoje poslanstvo, ki je v pomoči ljudem in skrbi za njihove interese. Delo v odvetništvu je nujna nadgradnja. Pomembno ji je, da se nenehno strokovno izpopolnjuje. Nazadnje je naredila izpita za svetovalko za begunce in mediatorko. Ker si prvenstveno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in Mediacijskem centru Odvetniške zbornice Slovenije.