Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca

Lokacija: Spletni seminar
Datum: 9. april 2020 ob 13.00

Z DDV: 36,48 
Brez DDV: 29,90 

Šifra: S20017
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

O DOGODKU

Seminar poteka v obliki spletnega seminarja. Spletni seminar se prične točno ob uri. V primeru, da se seminarja ne boste mogli udeležiti, bo na voljo tudi videoposnetek na portalu IUS-INFO.

Prednosti spletnega seminarja:

– Dostop od koderkoli – udeleženci za sodelovanje potrebujete le dostop do interneta.

– Po prijavi boste prejeli povezavo za udeležbo s katero se boste lahko vključili v spletni seminar.

– Gradivo boste vnaprej prejeli po elektronski pošti. Med seminarjem in po njem boste imeli dostop do gradiva, povezanega s tematiko seminarja.

– Med seminarjem na javni tabli lahko objavite dodatna vprašanja; vse odgovore boste prejeli naknadno v pisni obliki.

 

Za uspešno sodelovanje na spletnih seminarjih potrebujete:

– računalnik z 2 GHz dual-core procesorjem (priporočamo 4-core), 2 GB RAM (priporočamo 4 GB),

– operacijski sistem Windows 8, Windows 10 ali Mac OS X 10.13 oz. novejši, Linux, Chrome OS,

– najnovejše verzije brskalnikov Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera,

– zvočnike ali slušalke,

– povezavo do interneta (priporočamo povezavo s kablom).


 

KOTIZACIJA

Kotizacija vključuje elektronsko gradivo in znaša 29,90 EUR + DDV.
Za naročnike portalov IUS-INFO (ne velja za Standardni paket), FinD-INFO in INSOLV-INFO je seminar brezplačen.


 

ČAS

Četrtek, 09. aprila 2020, 13.00


 

INFORMACIJE IN PRIJAVE

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

Predavateljica, ki je tudi avtorica knjige Prenehanje pogodbe o zaposlitvi (prvega dela zbirke Vprašanja in odgovori s področja delovnega prava), bo na seminarju predstavila aktualno zakonodajo in relevantno sodno prakso, ki je v primerih prenehanja delovnega razmerja pomembna tako za delodajalca kot delavca.
Na seminarjih bo odgovorila na konkretna vprašanja udeležencev, ki bodo organizatorju posredovana najpozneje pet dni pred izvedbo seminarja (seminar@gvzalozba.si).
Delodajalec ima na voljo osem razlogov, da lahko izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Na spletnem seminarju bodo predstavljena delovnopravna pravila in sodna praksa s tega področja. Posebej se bomo dotaknili postopka odpovedi (kako vročiti odpoved pogodbe o zaposlitvi, kdaj zagovor ni potreben) in nekaterih drugih konkretnih vprašanj (katere so še dovoljene kršitve bolniškega staleža, da delavca ne doleti odpoved pogodbe o zaposlitvi, ipd.).

dr. Nana Weber je leta 2003 diplomirala, leta 2010 magistrirala in leta 2013 doktorirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Leta 2010 je diplomirala še na Akademiji za glasbo, smer glasbena pedagogika, in se ljubiteljsko že skoraj 30 let ukvarja tudi z zborovodstvom.
Poklicno pot v pravu je začela v sodstvu in na različnih stopnjah sodišč – na okrajnem (kazenski oddelek), višjem (civilni in oddelek za alternativno reševanje sporov) ter vrhovnem sodišču (delovno-socialni oddelek) – pridobila dragocene izkušnje s številnih pravnih področij. Pozneje je bila zaposlena na državnem pravobranilstvu, v odvetniški pisarni in v kabinetu ministra za javno upravo. Leta 2016 je začela samostojno pot in danes vodi Odvetniško družbo Weber.
Ker si vedno prizadeva za mirno rešitev sporov, je mediatorka v Mediacijskem centru Ljubljana in vpisana na seznamu mediatorjev pri Odvetniški zbornici Slovenije za individualne spore med delodajalci in zaposlenimi.
Na eni od ljubljanskih višjih šol zadnjih osem let predava več predmetov s področja prava, od leta 2018 pa je za več institucij pripravila tudi 27 predavanj s področij delovnega in družinskega pravaj. Je avtorica številnih člankov z različnih pravnih področij.