Delovno in socialno pravo

Zbirka predpisov

Avtor:
Uredniki: dr. Nana Weber, mag. Nataša Belopavlovič, dr. Darja Senčur Peček, dr. Grega Strban

 

Vezava: mehka

ISBN: 978-961-247-255-9

Št. strani: 1220

Leto izdaje: 2013

Z DDV: 78,00 
Brez DDV: 74,29 

Na zalogi

Z DDV: 78,00 
Brez DDV: 74,29 

Šifra: 900-701
Avtor:
Uredniki: dr. Nana Weber, mag. Nataša Belopavlovič, dr. Darja Senčur Peček, dr. Grega Strban
Število strani: 1220
Vezava: mehka
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

V knjigi je zbranih 53 najpomembnejših aktov s področij delovnega in socialnega prava, z upoštevanimi spremembami do 28. 6. 2013. Vključene so tudi posamezne določbe iz aktov z drugih področij prava, ki se uporabljajo za delovna in socialna pravna razmerja (ZUJF, OZ, ZFPPIPP, KZ-1 itd.).

 

dr. Nana Weber je univerzitetna diplomirana pravnica, magistra pravnih znanosti (s civilnega in gospodarskega področja) ter doktorica pravnih znanosti (s civilnega področja), tudi z diplomo Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Delovne izkušnje je nabirala na okrajnem, višjem in vrhovnem sodišču ter v zasebnem sektorju. Že več let pa je zaposlena tudi kot novinarka urednica Pravne prakse. Je avtorica mnogih strokovnih in znanstvenih člankov v revijah Pravna praksa, Pravnik, Delavci in delodajalci ter Podjetje in delo, pa tudi stvarnih kazal, in sourednica zadnje izdaje knjige Delovno pravo in pravo socialne varnosti – zbirka predpisov.

mag. Nataša Belopavlovič

dr. Darja Senčur Peček je vodja pravne službe v tovarni Mura v Murski Soboti. Je docentka na Pravni fakulteti v Mariboru. Ukvarja se predvsem z delovnim pravom.

dr. Grega Strban je profesor delovnega prava in prava socialne varnosti na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Podiplomsko specializacijo je opravil na Univerzi v Cambridgeu (with distinction), magisterij pa na Pravni fakulteti Univerze v Leuvnu (magna cum laude). Kot štipendist Inštituta Maxa Plancka za tuje in mednarodno socialno pravo in Humboldtove fundacije se je večkrat izpopolnjeval v Münchnu. Je predsednik Društva za delovno pravo in socialno varnost Ljubljana, bil je podpredsednik Evropskega inštituta za socialno varnost v Leuvnu. Aktiven je v domačih in mednarodnih projektih, bil je član upravnega odbora projekta na ravni Evropske unije trESS (training and reporting on European Social Security) in akademski ekspert sekretariata evropskega projekta MISSOC (Mutual Information System on Social Protection), sedaj pa je znanstveni vodja projekta Evropske unije FreSsco (Free movement of workers and Social security coordination). Več let je deloval tudi kot ekspert Sveta Evrope in Mednarodne organizacije dela. Je soavtor knjige Pravo socialne varnosti (GV Založba, 2010) in avtor knjige Temelji obveznega zdravstvenega zavarovanja (Cankarjeva založba, 2005) ter številnih prispevkov s področja prava socialne varnosti v monografijah in revijah doma in v tujini. Je član uredniških odborov revij Podjetje in delo ter Delavci in delodajalci. Prejel je priznanje Mladi pravnik (Zveza društev pravnikov Slovenije, 2001) in Roger Dillemans Award for Excellence in Social Security (Univerza v Leuvnu, 2004).