ChatGPT za pravnike

Lokacija: City Hotel, Ljubljana
Datum: 24. maj 2023

Z DDV: 341,60 
Brez DDV: 280,00 

Šifra: S23038
Vrsta artikla: seminar
Kategorija:

Naši svetovalci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja (po telefonu vsak delavnik med 8. in 12. uro ter 13. in 16. uro).
Knjige: +38613091820 ali prodaja@gvzalozba.si
Revije: +38613091821 ali goca.vujovic@gvzalozba.si
Dogodki: +38613091816 ali seminar@gvzalozba.si

Uporaba klepetalnega robota ChatGPT je v zadnjem času vse bolj razširjena in priljubljena. ChatGPT temelji na jezikovnem modelu GPT (angl. generative pre-training transformer), ki so ga razvili v organizaciji OpenAI. ChatGPT je jezikovni model velikega podatkovnega obsega (angl. large language model), ki temelji na sistemu umetne inteligence (angl. artificial intelligence). Deluje tako, da uporabnikovo vprašanje oziroma nalogo analizira prek uporabniškega vmesnika in nato uporabniku poda rešitev, ki je primerljiva pristni človeški komunikaciji. ChatGPT poleg splošne uporabne vrednosti omogoča tudi analizo in pripravo različnih pravnih besedil, oblikovanje povzetkov pravnih besedil, razvrščanje pravnih besedil po različnih kriterijih, iskanje po virih informacij ipd. Na seminarju bodo pojasnjene tako prednosti kot omejitve tovrstnih orodij s stališča pravnikovega dela, udeleženci pa bodo dobili tudi praktične napotke in pojasnila, kako uporabiti ChatGPT za reševanje različnih pravnih problemov z vidika pravne prakse.

 

 Kotizacija

Kotizacija znaša 280,00 EUR + DDV. Vključuje gradivo ter osvežilne pijače in prigrizke med odmorom. Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja.

 

  Lokacija

City Hotel, Ljubljana

Sreda, 24. maj 2023, od 9.00 do 12.00

 

  Plačilo

Po prejemu prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku na IBAN LEXPERA d. o. o., odprt pri Addiko Bank, d. d., številka: SI56 3300 0000 1619 988. Sklicna številka bo navedena na računu.

 

  Odjava

Odjava od dogodka mora biti poslana po elektronski pošti ali faksu, najkasneje tri dni pred začetkom dogodka. V primeru, da je objava poslana dva dni pred dogodkom, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 30% kotizacije. V primeru odjave na zadnji dan pred dogodkom ali v primeru neudeležbe, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 100% kotizacije.

 

 Informacije

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si
• po telefonu: 01 30 91 816

 

PROGRAM

9.00–9.30 sprejem udeležencev

9.30–12.00 seminar

Splošna predstavitev pravnih tehnologij

Pogoji za strojno obdelavo (pravnih) besedil

Procesiranje naravnega jezika in nevronske mreže

Jezikovni modeli in ChatGPT

Delovanje ChatGPT

Praktični primeri uporabe ChatGPT v pravu

Marcel Hajd je univerzitetni diplomirani pravnik, zaključil pa je tudi magistrski študij s področja pravnih tehnologij v Litvi in opravil pravniški državni izpit. Delovne izkušnje je pridobival v domačih in tujih odvetniških pisarnah. Zdaj dela kot pravnik v gospodarski družbi; pri njegovem delu je ključno poznavanje in razumevanje sodobnih tehnologij. Ob tem sodeluje tudi pri različnih mednarodnih projektih s področja pravnih tehnologij, od raziskovalnih do uporabnih v praksi, v katerih razvijajo različna orodja za bolj dostopno in učinkovito pravo.